Ανακοινώσεις

1/7/08

Διαχείριση Συστημάτων Αποθήκευσης & Διανομής

Κωδικός Σεμιναρίου: 6.52
Επίπεδο: TEI-ΑΕΙ-ΛΥΚΕΙΟ

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η κατάρτιση 24 ανέργων, πτυχιούχων ΤΕΙ σε θέματα Οργάνωσης Αποθηκών Και Διαχείρισης Αποθεμάτων Και Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Η κάθε διδακτική ενότητα θα συνδυάζει την μετάδοση θεωρητικών γνώσεων, την απόκτηση πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων με την εφαρμογή τους στην πράξη σε Μεγάλες Εταιρείες που έχουν υιοθετήσει σύγχρονες τεχνολογίες LOGISTICS και με τις οποίες υπάρχει συμφωνία του ΚΕΚ για την υλοποίηση μέρους της πρακτικής άσκησης.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
* Γενικές γνώσεις γύρω από την έννοια των Logisitcs (εφοδιαστικής) δηλαδή της ολοκληρωμένης διαχείρισης και ελέγχου της ροής των υλικών.
* Γενικές γνώσεις γύρω από την έννοια της διαχείρισης των υλικών.
* Γνώση των επιμέρους τρόπων οργάνωσης και αξιοποίησης του εξοπλισμού και των διατιθέμενων στην αγορά σύγχρονων μέσων διακίνησης και αποθήκευσης υλικών.
* Γνώση των διαδικασιών και των συστημάτων, διαχείρισης και διακίνησης της ροής των υλικών, την συχνότητα, το άριστο μέγεθος και το όριο της οικονομικότερης και αποδοτικότερης παραγγελίας.
* Εφαρμογές των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, της Πληροφορικής γενικότερα και των Τηλεπικοινωνιών, για τον έλεγχο κατά την διακίνηση των υλικών, σύμφωνα με τις παραπάνω ενέργειες.
* Γνώση βασικών στοιχείων στατιστικής ανάλυσης, για την εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης της διακίνησης υλικών στις επιχειρήσεις.
* Παρουσίαση, αυτοματοποιημένου εξοπλισμού και συστημάτων και ερμηνεία προτύπων αποθήκευσης και ολοκληρωμένου ελέγχου διαχείρισης υλικών, για εφαρμογή στις αποθήκες.
* Παρουσίαση των μεθόδων και των πρακτικών συλλογής, καταγραφής και αξιολόγησης σε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, των δεδομένων και των στοιχείων για την εφαρμογή συστημάτων οργάνωσης και ελέγχου ροής των υλικών.
* Γενικότερη αύξηση των γνώσεων και ικανοτήτων των εργαζομένων σε προηγμένα συστήματα επιχειρησιακής έρευνας, με στόχο την καλλιέργεια θετικής στάσης και νοοτροπίας στην εργασία τους.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
400 ώρες >>> 186 θεωρία…214 πρακτική

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
* ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ (παρέχεται από το ΚΕΚ)
* Παραπεμπτικό υποψηφίου για Συμμετοχή σε Προγράμματα Κατάρτισης (από ΟΑΕΔ) 3 πρωτότυπα
* Κάρτα Ανεργίας του ΟΑΕΔ (σε ισχύ)
* Πρόσφατη Φωτογραφία (1) Διαβατηρίου
* Υπεύθ. δήλωση όπου αναφέρεται ότι ο υποψήφιος δεν συμμετείχε σε άλλο πρόγραμμα κατάρτισης.
* Επικυρωμένο Αντίγραφο Τίτλου Σπουδών όπως αναφέρεται παραπάνω
* Επικυρωμένο Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας
* Βιογραφικό Σημείωμα
* Επικυρωμένα Δικαιολογητικά Ένταξης σε Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες – ΑΜΕΑ (εφ’ όσον υπάρχουν)
* ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ: Αποδεικτικά Οικογενειακής Ή/Και Οικονομικής Κατάστασης Για Την Αξιολόγηση Των Κοινωνικών Κριτηρίων

Οι Συμμετέχοντες δικαιούνται εκπαιδευτικού επιδόματος 4,40 ευρώ μικτό / ώρα κατάρτισης, ενώ για τους καταρτιζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες πληθυσμού το εκπαιδευτικό επίδομα ανά ώρα κατάρτισης ανέρχεται στο ποσό των 5,50 ευρώ μικτό.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
04/07/2008

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες ή/και αιτήσεις συμμετοχής, με τη γραμματεία του Κ.Ε.Κ., ώρες 10:00 – 16:00Εδρα: Πραξιτέλη 31, 167 77 Ελληνικό Τηλ.Κέντρο: 21 0 99 46 210, Fax: 21 0 99 49 667 e-mail:info@proodos21.gr, website: http://www.proodos21.gr