« ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ »
Από Την Ιδέα Στην Εφαρμογή
Η συσκευασία των προϊόντων ακολουθεί μια μακρά πορεία στη ανάπτυξη της στην οποία εμπλέκονται όλα σχεδόν τα τμήματα μιας οργανωμένης επιχείρησης, από το marketing και τις προμήθειες μέχρι την παραγωγή και τη διακίνηση, ενώ πολύ σημαντικό ρόλο παίζει πλέον και ό ίδιος ο καταναλωτής σαν τελικός διαχειριστής των προϊόντων. Το τελικό προϊόν σήμερα χαρακτηρίζεται από το προϊόν και τη συσκευασία και το περιβάλλον διακίνησης του, δηλαδή από το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Έτσι, το επιτυχημένο προϊόν είναι αυτό που λαμβάνει υπόψη του όλη την εφοδιαστική αλυσίδα και συνυπολογίζει τις ξεχωριστές παραμέτρους σε κάθε στάδιο της.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Η γνώση του ρόλου της συσκευασίας στην εφοδιαστική αλυσίδα είναι πλέον απαραίτητη σαν ολότητα τόσο για τα τμήματα που αναπτύσσουν τα προϊόντα (σχεδιαστές, marketing), τα τμήματα που ασχολούνται με την προμήθεια των υλικών, την παραγωγή και φυσικά τον ποιοτικό έλεγχο και την αποθήκευση-διακίνηση ( logistics) των προϊόντων. Η κατανόηση της σημασίας των υλικών και μεθόδων συσκευασίας και η επίδραση των σε κάθε σημείο της ανάπτυξης της θα βοηθήσει στην κοινή αντίληψη και άρα στο βέλτιστο αποτέλεσμα, δηλαδή την κατάλληλη συσκευασία, στο σωστό κόστος τον σωστό χρόνο.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
-
Εισαγωγή στην έννοια της συσκευασίας
-
Marketing και συσκευασία
-
Έρευνα και ανάπτυξη συσκευασίας
-
Βασικά υλικά , και μέθοδοι συσκευασίας
-
Κριτήρια αξιολόγησης και επιλογή
-
Σχεδιασμός συσκευασίας
-
Συσκευασία και προστασία του περιβάλλοντος
-
Ο ρόλος του υπεύθυνου συσκευασίας
-
Διεργασίες συσκευασίας σε βιομηχανικό περιβάλλον
-
Έλεγχος συσκευασίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Αντώνης Καναβούρας Ph.D. σε Packaging Engineering, υπεύθυνος συσκευασίας στο τμήμα διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας (Supply Chain) στην εταιρία ΚΟΡΡΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Α.Ε.
Εργάστηκε ως ερευνητής στο Τμήμα τεχνολογίας & επεξεργασίας λιπαρών υλών του παγκοσμίου ερευνητικού κέντρου της Unilever της Ολλανδίας, ενώ κατόπιν εργάστηκε σαν διευθύνων προγραμμάτων συσκευασίας στο Τμήμα Συσκευασίας του Παγκόσμιου Κέντρου Τεχνολογίας της Unilever Europe, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Από το Μάρτιο του 2005 εργάστηκε διαδοχικά στην εταιρία Creta Farm ΑΒΕΕ και ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ σαν υπεύθυνος έρευνας και ανάπτυξης συσκευασίας. Παράλληλα έχει διδάξει στο A.T.E.I. Θεσσαλονίκης, Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics), στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα τους τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, είναι εισηγητής του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, (Ε.Φ.Ε.Τ.) σε επιμορφωτικά σεμινάρια για ελεγκτές νομαρχιακών υπηρεσιών στη βιομηχανία τροφίμων.
ΓΛΩΣΣΑ: Ελληνικά
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 Ώρες
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου ΑΘΗΝΑ 16.00-22.00
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10.00-16.00
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΘΗΝΑ Ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός - Μιχαλακοπούλου 114
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΘΕΣ/NΙΚΗ Hotel Nikopolis, Ασκληπιού 16-18 Πυλαία (δίπλα στο IKEA)
ΚΟΣΤΟΣ: 195 ευρώ (-15% για έγκαιρη συμμετοχή)
Το κόστος συμμετοχής καλύπτει τα έξοδα παρακολούθησης, παροχής πρακτικών σημειώσεων, coffee & snack και πιστοποιητικό παρακολούθησης της Global Greece.
Το σεμινάριο αυτό μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το 0,45 του ΛΑΕΚ.Αίτηση Συμμετοχής click
Με φιλικούς Χαιρετισμούς
Για την Global Greece
Μπάμπης Φιλαδαρλής ΜΒΑ, DipM, MIEx.
Global Greece - International Business Projects
Thomas Building, 9th km. Thessaloniki – Thermi, POBox. 60689, 570 01 Thessaloniki, Greece
Tel: +30 2310474191, Fax: +30 2310474192, Email: info@globalgreece.gr Web: www.globalgreece.gr