Ανακοινώσεις

2/11/11

Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» γιορτάζει τα 50 χρόνια λειτουργίας του

Στις 31 Ιουλίου 1961 εγκαινιάστηκε επίσημα το Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών «Δημόκριτος». Εφέτος, η συνέχεια αυτού, το Εθνικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», πραγματοποιεί τον εορτασμό 50 χρόνων προσφοράς στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στο κοινωνικό σύνολο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την 1η Απριλίου με τη διάλεξη του Καθηγητή Γ. Παυλάκη και συνεχίστηκαν με τις διαλέξεις των Καθηγητών J. D. Watson (Βραβείο Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας 1962) και W. J. Koros στις 15.4.2011 καθώς και των Καθηγητών Π. Αλεξανδρίδη, Δ. Αντωνιάδη, Κ. Γρηγορόπουλου, Γ. Δαφαλιά, Δ. Διονυσίου, Ε. Καξίρα, Ε. Μελέτη, Αθ. Νένε, Α. Δ. Παναγιώτου, Σ. Παντελίδη, Μ. Τσαπατσή, Χ. Γ. Χριστοδούλου, Tolga Yarman και W. Kohn (Βραβείο Nobel Χημείας 1998), Γρηγόρη Στεφανόπουλου. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται ως το τέλος του χρόνου, στο πλαίσιο της σειράς διακεκριμένων διαλέξεων με τίτλο: «50 χρόνια προσφοράς στην επιστήμη, στην παιδεία και στην ανάπτυξη». Στόχος είναι η ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας σε ζητήματα αιχμής και θέματα γενικότερου επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Η κεντρική εορταστική εκδήλωση, στην οποία θα παραστούν εκτός του προσωπικού του Κέντρου, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, συνεργαζόμενοι φορείς καθώς και μέλη του παραγωγικού ιστού της χώρας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011, στις 10.00 π.μ. (ώρα άφιξης κοινού) στο Κεντρικό Αμφιθέατρο. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του η Α. Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τους Διευθυντές Ερευνών του ΕΚΕΦΕ «Δ» Δρ. Γ. Κόρδα και Δρ. Α. Δημουλά καθώς και από τους Καθηγητές και μέλη του ΕΣΕΤ, Ι. Ηλιόπουλο (École Normale Supérieure), Δ. Θεοδώρου (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) και Γ. Χρούσο (Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος ΕΣΕΤ).

Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς.


Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Βιολογίας & Βιοτεχνολογία, Νέων Υλικών, Μικροηλεκτρονικής & Νανοτεχνολογίας, Περιβάλλοντος – Ενέργειας & Βιώσιμης Ανάπτυξης, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνι’ων, Πυρηνικής Φυσικής & Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνικής Τεχνολογίας & Ακτινοπροστασίας, Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η πολυκλαδικότητα του συντονίζεται από τα οκτώ Ινστιτούτα του: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ζ. Φλωράτου

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου

210- 650 3002, email : florzo1@central.demokritos.gr