Ανακοινώσεις

22/4/08

Κατάρτιση ανέργων γυναικών σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ με επιλογή παρουσιάσεις ή βάσεις δεδομένων

Το ΚΕΚ ΜΑΝΩΛΑ πρόκειται να υλοποιήσει στην Αθήνα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης με τίτλο "Κατάρτιση ανέργων γυναικών σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ με επιλογή παρουσιάσεις ή βάσεις δεδομένων" (Χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Επεξεργασία Κειμένου, Internet & e-mail, Λογιστικά Φύλλα και Παρουσιάσεις ή Βάσεις Δεδομένων) διαρκείας 100 ωρών στα πλαίσια του έργου «Κατάρτιση σε Βασικές Δεξιότητες Χρήσης Τ.Π.Ε.» του ΟΑΕΔ, που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:
  • Άνεργες γυναίκες, εγγεγραμμένες στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ (επιδοτούμενες και μη)
  • Απόφοιτες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης -ΙΕΚ- ΤΕΙ-ΑΕΙ

Οι καταρτιζόμενες επιδοτούνται με €3,50 μικτά ανά ώρα κατάρτισης, (όσοι ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες πληθυσμού επιδοτούνται με €5 μικτά ανά ώρα κατάρτισης).

Με την ολοκλήρωση της κατάρτισης όλοι οι καταρτισθέντες θα συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης βασικών δεξιοτήτων. Η πιστοποίηση των δεξιοτήτων των καταρτιζομένων θα διεξαχθεί από φορέα πιστοποίησης που έχει εγκριθεί από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ) σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Α25081/(ΦΕΚ 1720/Τ.Β΄/08-12-2005) ΚΥΑ των Υπουργών Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης .

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Αίτηση – Βιογραφικό Σημείωμα
  • Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (επικυρωμένη)
  • Παραπεμπτικό από τον Εργασιακό Σύμβουλο του ΟΑΕΔ
  • Αντίγραφα Πιστοποιητικών Σπουδών (επικυρωμένα)
  • Φωτοτυπία ταυτότητας (επικυρωμένη)
  • Υπεύθυνη Δήλωση μη παρακολούθησης άλλου προγράμματος κατάρτισης βασικών δεξιοτήτων ΤΠΕ.

Το ΚΕΚ θα δέχεται αιτήσεις μέχρι την Παρασκευή 2/5/2008.
Αιτήσεις διατίθενται από την γραμματεία του ΚΕΚ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο της αποστολής του, η οποία είναι η συμβολή στην ανάπτυξη της απασχόλησης, χάρη στην προώθηση της απασχολησιμότητας, του επιχειρησιακού πνεύματος, της ικανότητας προσαρμογής και της ισότητας των ευκαιριών, καθώς και η επένδυση στους ανθρώπινους πόρους.