Ανακοινώσεις

7/4/08

UNICON: Πιστοποίηση των logisticians

Στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον όπου ο προσπάθεια για μείωση του κόστους και διαρκή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας είναι ένα γεγονός της καθημερινής ζωής και η ανάγκη για δυναμικά στελέχη, εξειδικευμένα στην τέχνη, την επιστήμη και τη τεχνική μεθοδολογία των logistics είναι μέλημα πολλών εταιρειών, τα πιστοποιητικά της International Society of Logistics (SOLE) αποτελούν μία αναγνώριση και απόδειξη επαγγελματισμού. Αποδεικνύουν ότι ο κάτοχός τους έχει τη γνώση και την εμπειρία σε ένα πεδίο που δεν είναι δυνατόν να έχει καλυφθεί μόνο σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Διεθνώς, όλο και περισσότερες εταιρείες αναγνωρίζουν αυτή την πιστοποίηση σαν την μόνη επίσημη επιβεβαίωση των γνώσεων και της απαιτούμενης επαγγελματικής εμπειρίας που ξεπερνά τους στόχους και σκοπούς των ιδρυμάτων που παρέχουν ακαδημαϊκή παιδεία. Η πιστοποίηση είναι μια σοβαρή επένδυση για όποιον ασχολείται επαγγελματικά με τα logistics και για το μέλλον κάθε εργοδότη.

Η πιστοποίηση αυτή είναι μία επίσημη αναγνώριση από τη SOLE ότι σε μία δεδομένη στιγμή, ο κάτοχος απέδειξε επαγγελματική και ακαδημαϊκή επίδοση και μια ευρύτερη κατανόηση επί συγκεκριμένων θεμάτων που έχουν άμεση σχέση με τα logistics. Είναι μία διεθνής αναγνώριση και όχι μία απλή άδεια άσκησης ενός συγκεκριμένου επαγγέλματος ή άλλη μία πιστοποίηση ολοκλήρωσης ενός προγράμματος θεωρητικής γνώσης και επιμόρφωσης από εκπαιδευτικούς φορείς του χώρου .

Οι εξετάσεις απόκτησης του πιστοποιητικού έχουν προγραμματισθεί για τον προσεχή Μάιο. Λόγω εκδήλωσης ενδιαφέροντος από πολλούς υποψηφίους που ζουν στην Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, UAL, Dubai, Σερβία κλπ, η SOLE ανακοίνωσε ότι οι εξετάσεις αυτές θα διεξαχθούν και στην Ελλάδα σύμφωνα με τους διεθνείς Κανονισμούς, επί συγκεκριμένων θεμάτων (body of knowledge) και υπο την επίβλεψη των συνεργατών της. Η βαθμολόγηση των γραπτών θα γίνει στα κεντρικά γραφεία της SOLE (web site:
www.sole.org). από διεθνή επιτροπή εμπειρογνωμόνων.