Ανακοινώσεις

11/4/11

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ’

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
------------------------

Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου 2011 θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορωπίου ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα: ‘ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ’. Tην εκδήλωση οργανώνει το Κέντρο Ανάπτυξης του Παιδιού με την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Στόχοι της διημερίδας είναι:
• η ενημέρωση των επαγγελματιών που ασχολούνται με την εκπαίδευση και την ανάπτυξη του παιδιού και γονέων - για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο της πρόληψης και αποκατάστασης των μαθησιακών και αναπτυξιακών δυσκολιών
• η παρουσίαση αποτελεσματικών μεθόδων για την πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων

Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται:
• Σε όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την εκπαίδευση και την ανάπτυξη του παιδιού: παιδαγωγούς, ειδικούς παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές / λογοπεδικούς, και όλα τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας που ασχολούνται με την πρόληψη και την αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών και αναπτυξιακών προβλημάτων
• Στους γονείς, για την ενημέρωσή τους

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι παρακάτω ομιλητές, οι οποίοι θα αναφερθούν στις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο της αντιμετώπισης των αναπτυξιακών και μαθησιακών δυσκολιών:

• Dr. Mikhail Lazarev, PhD, μέλος της Ακαδημίας Παιδαγωγικών και Κοινωνικών Επιστημών, Προγεννετιστής, Καθηγητής της Ιατρικής της Διεθνούς Ακαδημίας Επιστημών & Τεχνών, Επικεφαλής του Εργαστηρίου Παιδικής Υγείας του Ρώσικου Επιστημονικού Κέντρου Αποκατάστασης .Δημιουργός της προγεννητικής μεθόδου Sonatal.
• Camilla Leslie, Master’s in Science, MRCSLT – MASLTIP. Λογοθεραπεύτρια – Γλωσσολόγος. Εθνική Διευθύντρια του Ηνωμένου Βασιλείου της μεθόδου Εξατομικευμένης Ακουστικής Διέγερσης των Εγκεφαλικών Ημισφαιρίων JOHANSEN IAS.
• Chris Guy, Master’s in Special Education - Ειδικός Εκπαιδευτικός, Αναπτυξιολόγος NDD-INPP, Ηχοθεραπευτής. Εξειδικευμένος σε θέματα μαθησιακών και αναπτυξιακών δυσκολιών, London, UK
• Brenda Lloyd, Ειδική Εκπαιδευτικός, Σχολική Σύμβουλος, Αναπτυξιολόγος NDD-INPP, Ηχοθεραπεύτρια, πρόεδρος της ένωσης Αναπτυξιακών Θεραπευτών του Ηνωμένου Βασιλείου, δημιουργός του νεύρο – αναπτυξιακού προγράμματος EASIE (Exercise and Sound in Education)

• Diana Crewson, Ειδική εκπαιδευτικός, MRCSLT – AMBDA. Λογοθεραπεύτρια – Πιστοποιημένη εκπαιδευτικός για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες από την Βρετανική Ένωση Δυσλεξίας.
• Χατζηδιάκος Ιωάννης, Υπ. Διδάκτωρ της Εκπαίδευσης Dr. ED, Ειδικός Εκπαιδευτικός, M.Ed, ATS – Αναπτυξιολόγος, NDD - INPP –Θεραπευτής LTH – JIASTH – LBTH – MMTH- SITH - IRSCR - Διευθυντής Κέντρου Ανάπτυξης του Παιδιού

Παρόλα τα θετικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από το κράτος, όσον αφορά τον τομέα τόσο της διάγνωσης και της ενημέρωσης όσο και της πρόληψης, το τοπίο συνεχίζει να παραμένει «θολό» τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς που συνεχίζουν να αναζητούν λύσεις για να βοηθήσουν τα παιδιά. Αν σκεφτεί κανείς πόσο δύσκολη είναι η εποχή μας και πόσες απαιτήσεις έχει, τότε μπορεί να κατανοήσει πόσο σημαντικό είναι για ένα παιδί να κατακτήσει τις γνωστικές ικανότητες προκειμένου να ενταχθεί ενεργά στο κοινωνικό σύνολο. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η πρωτοβουλία του Κέντρου Ανάπτυξης του Παιδιού με την οργάνωση της διημερίδας.

Οι ώρες διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι : 17:00 – 21:00

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ με κράτηση θέσης.

Πληροφορίες: 210 – 7665 822, 6947 708544
________________________________________

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Το Κέντρο Ανάπτυξης του Παιδιού ιδρύθηκε το 1996 στη Ρόδο. Αναπτύσσει τόσο στην Αθήνα όσο και στα Δωδεκάνησα δράσεις ενημέρωσης στην αγωγή υγείας και στην πρόληψη που αφορούν κυρίως παιδιά και εφήβους. Σε αυτό το πλαίσιο οργανώνει συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες. Στο Κέντρο εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες μέθοδοι οριστικής αντιμετώπισης όλων των μαθησιακών και αναπτυξιακών δυσκολιών.