Ανακοινώσεις

26/1/12

Προκήρυξη Υποψήφιου Διδάκτορα στο Τμήμα Περιβάλλοντος Πανεπιστημίοιυ Αιγαίου

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
Τμήμα Περιβάλλοντος
Λόφος Πανεπιστημίου
81100 Μυτιλήνη
Τηλ.:  +30-22510-36257


To Εργαστήριο Ποιότητας Υδάτων και Αέρα (http://www3.aegean.gr/waql/default.html) του Τμήματος Περιβάλλοντος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) πρόκειται να υλοποιήσει ερευνητικό έργο στα πλαίσια του ΘΑΛΗ με τίτλοΔιερεύνηση της τύχης οργανικών μικρορύπων κατά την επεξεργασία των υγρών αποβλήτων και μελέτη της συμπεριφοράς τους κατά τη διάθεση επεξεργασμένων αποβλήτων στο υδατικό περιβάλλον”.

Στο συγκεκριμένο έργο θα μελετηθούν οργανικοί αναδυόμενοι μικρορύποι (emerging contaminants) που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα καθημερινής χρήσεως και σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία ανιχνεύονται συχνά σε αστικά λύματα. Για την υλοποίηση του έργου θα συνεργαστούν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος), Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Χημείας), Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Σχόλη Πολιτικών Μηχανικών) και Technical University of Denmark (Department of Environmental Engineering). Κατά την υλοποίηση του έργου θα εκπονηθούν διδακτορικές διατριβές οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά σε:

1. Μία θέση Υποψήφιου Διδάκτορα (ΥΔ) για την υλοποίηση διδακτορικής διατριβής στο γνωστικό αντικείμενο «Συμπεριφορά οργανικών μικρορύπων κατά τη βιολογική επεξεργασία των υγρών αστικών αποβλήτων»

Στα πλαίσια της διδακτορικής διατριβής, ο ΥΔ θα πραγματοποιήσει πειράματα εργαστηριακής κλίμακας για να μελετήσει τους μηχανισμούς απομάκρυνσης (βιοαποδόμηση, προσρόφηση) των οργανικών μικρορύπων κατά την αερόβια βιολογική επεξεργασία των υγρών αποβλήτων. Ο προσδιορισμός των υπό διερεύνηση ουσιών θα γίνει σε υγρό χρωματόγραφο με φασματομετρία μαζών (LC-MS). Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν υπό μορφή ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια και θα δημοσιευτούν σε επιστημονικά περιοδικά. Η διδακτορική διατριβή θα υλοποιηθεί στο σύνολο της στη Μυτιλήνη (Εργαστήριο Ποιότητας Υδάτων και Αέρα) και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2015. Κατά την υλοποίησή της ο ΥΔ θα έχει στενή συνεργασία με το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Απαιτούμενα Προσόντα
·      Πτυχίο Χημικού, Χημικού Μηχανικού, Περιβαλλοντολόγου, Μηχανικού Περιβάλλοντος ή άλλου συναφούς ΑΕΙ αποκτηθέν στην Ελλάδα ή το Εξωτερικό.
·      Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Περιβαλλοντική Ανάλυση, Περιβαλλοντική Χημεία, Περιβαλλοντική Μηχανική ή σε συναφές αντικείμενο αποκτηθέν στην Ελλάδα ή το Εξωτερικό.

Επιθυμητά Προσόντα
·      Εμπειρία στον προσδιορισμό οργανικών ενώσεων με χρήση χρωματογραφικών τεχνικών
·      Εμπειρία σε θέματα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων
·      Ικανότητα συγγραφής επιστημονικών κειμένων στην αγγλική

ΑπολαβέςΠροοπτικές
Θα υπογραφεί σύμβαση με τον ΥΔ ώστε να καλύψει όλη τη διάρκεια εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο του 2012. Από το συγκεκριμένο ερευνητικό έργο παράλληλα θα καλύπτονται τα έξοδα συντήρησης του οργάνου, η προμήθεια των απαραίτητων χημικών αναλωσίμων και η συμμετοχή του ΥΔ σε επιστημονικά συνέδρια.

Υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά, συνοδευόμενη από βιογραφικό σημείωμα και δύο ονόματα επιστημόνων για συστάσεις, στον Επίκουρο Καθηγητή Αθανάσιο Στασινάκη (astas@env. aegean.gr, τηλ 22510 36257).

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 5 Φεβρουαρίου 2012