Ανακοινώσεις

30/7/09

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ (ΜΔΕ) ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για την ένταξή τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην Πληροφορική. Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην «Πληροφορική» στις παρακάτω τρεις κατευθύνσεις:


1. Πληροφορική και Ανθρωπιστικές Επιστήμες


2. Πληροφοριακά Συστήματα


3. Δίκτυα Υπολογιστών και Επικοινωνιών


Το γνωστικό αντικείμενο του Π.Μ.Σ. οργανώνεται και υλοποιείται με την αποκλειστική ευθύνη του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα. Η συνολική διάρκεια των σπουδών είναι τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα, από τα οποία τα δύο συνιστούν υποχρεωτική εκπαιδευτική παρακολούθηση και το τρίτο περιλαμβάνει εκπόνηση Μεταπτυχιακής Εργασίας. Ως γλώσσα διδασκαλίας ορίζεται η Ελληνική.


Δεκτοί στο Π.Μ.Σ. θα γίνονται α) πτυχιούχοι του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, β) πτυχιούχοι ή διπλωματούχοι άλλων ομόλογων Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ της ημεδαπής, γ) πτυχιούχοι ομολόγων και ισοτίμων προς το Τμήμα Πληροφορικής σχολών της αλλοδαπής, εφόσον κατέχουν την ελληνική γλώσσα και δ) Πτυχιούχοι άλλων Τμημάτων των Πανεπιστημίων της χώρας ή της αλλοδαπής. Για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010, ο αριθμός των μεταπτυχιακών φοιτητών δεν θα υπερβεί τους 30.


Ο φάκελος υποψηφιότητας των ενδιαφερομένων θα πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα δικαιολογητικά:


- Έντυπη αίτηση υποψηφιότητας


- Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου


- Επικυρωμένο αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας σπουδών


- Αναγνώριση από το ΔOATAΠ ή ΔΙΚΑΤΣΑ των τίτλων σπουδών από ΑΕΙ της αλλοδαπής


- Δυο (2) φωτογραφίες αστυνομικής ταυτότητας


- Πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας, νομίμως επικυρωμένο


- Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, συνοδευόμενο από μια δήλωση σκοπού και κινήτρων για μεταπτυχιακές σπουδές


- Αποδεικτικά επαγγελματικής και ερευνητικής εμπειρίας (εφόσον υπάρχουν)


- Δύο (2) τουλάχιστον συστατικές επιστολές σε σφραγισμένο φάκελο


- Κάθε άλλο στοιχείο που κατά τη γνώμη του υποψηφίου θα συμβάλει στην πληρέστερη αξιολόγησή του


Επισημαίνεται ότι ο φάκελος θα πρέπει να εσωκλείει όλα τα αναγκαία έγγραφα και αποδεικτικά που πιστοποιούν γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρία που ο υποψήφιος αναφέρει στο βιογραφικό του. Διαφορετικά, τα στοιχεία αυτά δε θα λαμβάνονται υπόψη. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται σε ειδικό έντυπο που είναι διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο του Τμήματος Πληροφορικής.


Οι υποψήφιοι θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη. Οι αιτήσεις και τα λοιπά δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν από την Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 ως τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009 (σφραγίδα ταχυδρομείου) στη Γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στη διεύθυνση:


Γραμματεία Τμήματος Πληροφορικής


Ιόνιο Πανεπιστήμιο


Πλατεία Τσιριγώτη 7, Τ.Κ. 49 100, Κέρκυρα


Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής στην Κέρκυρα (τηλ. 26610-80764, 26610-38153).


Ο Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής


Kαθηγητής Βασίλειος Χρυσικόπουλος