Ανακοινώσεις

12/2/08

Υποτροφία της HELMEPA

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA προκηρύσσει, στη μνήμη του Εμπνευστού της, Γιώργου Π. Λιβανού, μια υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές προδιδακτορικού επιπέδου.

Η υποτροφία δίνεται για 18μηνο κύκλο σπουδών που ξεκινά τον Σεπτέμβριο 2008 για την απόκτηση πτυχίου Master of Science σε “Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο”, στο πλαίσιο του ομώνυμου μεταπτυχιακού προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Χίο.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας σε θέματα θαλάσσιου περιβάλλοντος. Το ποσό της υποτροφίας καλύπτει δίδακτρα και κόστος διαμονής.

Δεκτοί ως υποψήφιοι είναι νέοι και νέες τέκνα Ελλήνων ναυτικών ή ναυτικοί οι ίδιοι, έως 30 ετών, απόφοιτοι ΑΕΙ ή Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, που δεν λαμβάνουν υποτροφία από άλλη πηγή και έχουν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

Για την ένταξη στο 18μηνο κύκλο σπουδών απαραίτητα προσόντα, εκτός του πτυχίου Πανεπιστημίου ή ΑΕΝ, είναι η επάρκεια της αγγλικής γλώσσας που πιστοποιείται με πτυχίο Proficiency of Cambridge ή TOEFL ή ακόμα με επιτόπου εξετάσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν Αίτηση στη HELMEPA με τα πλήρη στοιχεία τους και με συνοπτικό αλλά πλήρες βιογραφικό σημείωμα καθώς και αποδεικτικά της ναυτικής ιδιότητας του ιδίου/-ας ή ενός εκ των δύο γονέων, μαζί με το πτυχίο Ελληνικού ή ξένου Πανεπιστημίου ή ΑΕΝ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη HELMEPA (Περγάμου 5, 171 21 Νέα Σμύρνη, τηλ. 210-9343088) κάθε μέρα εκτός Σαββάτου και Κυριακής (ώρες 9 πμ – 5 μμ) ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή μέχρι την 20ή Μαρτίου 2008, με την ένδειξη “Υποτροφία Γ. Π. Λιβανού”. Οι υποψήφιοι θα ειδοποιηθούν και θα κληθούν σε σχετική συνέντευξη. Η τελική επιλογή θα γίνει από κοινού από τη HELMEPA και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.


Πηγή: www.esos.gr