Ανακοινώσεις

25/2/08

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEONARDO DA VINCIΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Το Κορινθιακό Δίκτυο Κέντρων Νέων πρόκειται να αποστείλει στο εξωτερικό μέσα στο 2008, νέους ηλικίας 18-30 ετών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης "LEONARDO DA VINCI".

Σε αυτή τη φάση καλούμε ενδιαφερόμενους για τη ροή της Ιταλίας.

Οι τοποθετήσεις αυτές θα γίνουν στο πλαίσιο της δράσης «Κινητικότητα» του Προγράμματος και θα αφορούν:

  • Τουριστικά επαγγέλματα (ξενοδοχειακά και εστίασης). Απαραίτητη η επαγγελματική εμπειρία στο αντικείμενο. Προσόντα ανάλογα με το πόστο εργασίας.
  • Διοίκηση. Απαιτείται η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής ή Ιταλικής γλώσσας
  • Marketing και επικοινωνίες. Απαιτείται πολύ καλή γνώση της Ιταλικής γλώσσας
  • Κοινωνική εργασία. Για εργασία με άτομα με ειδικές ανάγκες, παιδιά, μετανάστες, τοξοκομανείς, αλκοολικούς, κακοποιημένες γυναίκες. Απαιτείται πολύ καλή γνώση της Ιταλικής γλώσσας για όσους δουλέψουν με παιδιά.
  • Διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων σε πολιτιστικά κέντρα, κέντρα νέων, μουσεία
    Σχεδιαστές μόδας. Απαιτείται πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας
  • Θέση σε εργαστήρια Βενετσιάνικης μάσκας , σχεδιασμός, βάψιμο και προώθηση
    Αρχιτέκτονες. Απαιτείται πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας
  • Graphic & web designers. Απαιτείται πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας
  • Προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών

    Προσόντα συμμετοχής:
    Νέοι εργαζόμενοι και πρόσφατα αποφοιτήσαντες ηλικίας 18-30 ετών.
    Γνώσεις της ιταλικής ή αγγλικής γλώσσας (σε ορισμένα από τα επαγγέλματα είναι απαραίτητη η γνώση μιας εκ των δύο ξένων γλωσσών).
    Απαραίτητη η θεωρητική ή πρακτική εμπειρία στα προαναφερθέντα επαγγέλματα

    Διάρθρωση προγράμματος:
    Το πρόγραμμα κατάρτισης διαρκεί 12 εβδομάδες. Ο πρώτες τρεις εβδομάδες θα αφιερωθούν αποκλειστικά σε εντατικά μαθήματα ιταλικών στην πόλη της Πάντοβα. Οι επόμενες εννέα εβδομάδες θα αποτελούν περίοδο πρακτικής εξάσκησης στα προαναφερθέντα επαγγέλματα και σε επιλεγμένες μονάδες, επιχειρήσεις και οργανισμούς στην περιφέρεια του Βένετο (Βενετία, Πάντοβα, Μέστρε, Λάγο Ντι Γκάρντα, Φλωρεντία...)

    Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 10 Μαρτίου 2008 έως 30 Μαϊου 2008.Το Πρόγραμμα καλύπτει οδοιπορικά, διαμονή, διατροφή, ασφάλιση και μαθήματα γλώσσας.
    Το πρόγραμμα ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΜΙΣΘΟ.


    Επιλογή:
    Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει στο Κέντρο Νέων Κορινθίας, διαμέσου προσωπικών τηλεφωνικών συνέντευξεων από επιτροπή, με ευθύνη του συντονιστή φορέα Κέντρο Νέων Κορινθίας & σε συνεργασία με το φορέα υποδοχής στην Ιταλία στις 29 Φεβρουαρίου 2008 στις 12:00.
    Όλοι οι αιτούντες υποχρεούνται να περάσουν την συνέντευξη. Όποιος δεν παραστεί στην συνέντευξη δεν μπορεί να πάρει μέρος στο πρόγραμμα

    Μετά το πέρας του Προγράμματος οι καταρτιζόμενοι λαμβάνουν πιστοποιητικά κατάρτισης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης "LEONARDO DA VINCI" καθώς και το Ευρωδιαβατήριο.

    Σε περίπτωση που έχεις τη σχετική θεωρητική κατάρτιση ή οποιαδήποτε πρακτική εμπειρία με τα προαναφερθέντα επαγγέλματα και ενδιαφέρεσαι για το πρόγραμμα, παρακαλούμε να επικοινωνήσεις μαζί μας, καθότι είναι απαραίτητη η συμπλήρωση και η αποστολή σε ηλεκτρονική μορφή του βιογραφικού σημειώματος.
    Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως και Δευτέρα 25.02.2008
    (τηλ. 27410 29980, Δευτέρα – Παρασκευή 15:00- 22:00 / e-mail:
    diktio@knk.gr