Ανακοινώσεις

25/2/08

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEONARDO DA VINCI


Το Κέντρο Νέων Κορινθίας, πρόκειται να αποστείλει στο εξωτερικό μέσα στο 2008, νέους ηλικίας 18-30 ετών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης "LEONARDO DA VINCI".


Οι τοποθετήσεις αυτές θα γίνουν στο πλαίσιο της δράσης «Κινητικότητα» του Προγράμματος και θα αφορούν σε συμβούλους νέων (youth working).


Xώρα υποδοχής είναι η Γερμανία.


Θέσεις: 10


Προσόντα συμμετοχής:


  • Νέοι εργαζόμενοι και πρόσφατα αποφοιτήσαντες ηλικίας 18-30 ετών.
  • Βασικές γνώσεις της γερμανικής ή αγγλικής γλώσσας .
  • Εμπειρία θεωρητική ή επαγγελματική ως σύβμουλοι νέων (παιδαγωγικά, ψυχολογία, κοινωνική εργασία, εμπειρία ως υπεύθυνοι ομάδων νέων)


Διάρθρωση προγράμματος:


Το πρόγραμμα κατάρτισης διαρκεί 10 εβδομάδες. Ο πρώτες τρεις εβδομάδες στη Γερμανία θα αφιερωθούν αποκλειστικά σε εντατικά μαθήματα γερμανικών. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα υλοποιηθεί και πολιτιστικό πρόγραμμα για τη γνωριμία των νέων μας με τη Γερμανία και την πόλη του Αμβούργου.

Οι επόμενες εφτά εβδομάδες θα αποτελούν περίοδο πρακτικής εξάσκησης στα προαναφερθέντα επαγγέλματα και σε επιλεγμένες δομές στην Γερμανία.


Η εργασία είναι οκτώ ώρες ημερησίως και πέντε ημέρες την εβδομάδα. Ο κάθε δικαιούχος δικαιούται δύο ήμερες ρεπό, οι οποίες μπορεί να είναι οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας και όχι απαραίτητα Σαββατοκύριακο.


Η θέση που θα λάβει ο κάθε καταρτιζόμενος εξαρτάται από την εμπειρία και τις γλωσσικές ικανότητες του.

Το Πρόγραμμα καλύπτει οδοιπορικά (διεθνής μετακίνηση), διαμονή, διατροφή, ασφάλιση και μαθήματα γλώσσας.


Ασφάλεια: Το πρόγραμμα ασφαλίζει τους συμμετέχοντες με ιδιωτική ασφάλιση για Αστική Ευθύνη και για Ατύχημα, ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης (πρώην Ε111) που την προμηθεύονται από τον Ελληνικό Ασφαλιστικό Φορέα στον οποίο ανήκουν.


Πιστοποιητικά συμμετοχής:
Μετά το πέρας του Προγράμματος οι καταρτιζόμενοι λαμβάνουν πιστοποιητικά κατάρτισης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης "LEONARDO DA VINCI". Πιστοποιητικό γλώσσας και το «ευρωδιαβατήριο» το οποίο αποτελεί πολύ καλό εργαλείο για την επαγγελματική σταδιοδρομία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.


Επιλογή:
Η επιλογή θα γίνει διαμέσου προσωπικών συνεντεύξεων των υποψηφίων από επιτροπή, με ευθύνη του συντονιστή φορέα Κέντρο Νέων Κορινθίας & σε συνεργασία με το φορέα υποδοχής.


Σε περίπτωση που έχεις τη σχετική θεωρητική κατάρτιση ή οποιαδήποτε πρακτική εμπειρία και ενδιαφέρεσαι για το πρόγραμμα, παρακαλούμε να επικοινωνήσεις μαζί μας, καθότι είναι απαραίτητη η συμπλήρωση και η αποστολή σε ηλεκτρονική μορφή του βιογραφικού σημειώματος.


Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 17 Μαρτίου- 30 Μαϊου 2008 (10 εβδομάδες).


Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως και Τετάρτη 05.03.2008



Δευτέρα- Παρασκευή 15:00- 22:00 ,Κέντρο Νέων Κορινθίας, Κολιάτσου 112, 20 100 Κόρινθο