Ανακοινώσεις

3/5/11

Σεμινάρια Επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας - ΤΕΙ Πειραιά

Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα Πειραιά διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο επιμόρφωσης Πτυχιούχων ΤΕΙ για την άσκηση καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας.


Το σεμινάριο υλοποιείται σε συμμόρφωση των απαιτήσεων της νομοθεσίας (ΥΑ 131784/2003, ΦΕΚ 1624/Β΄/5-11- 2003) και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.


Το σεμινάριο απευθύνεται σε Πτυχιούχους τμημάτων Σ.Τ.ΕΦ. ΤΕΙ, όπως Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας, Πολιτικών Δομικών Έργων, Κλωστοϋφαντουργίας κτλ.


Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ μπορούν να ασκήσουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας, σύμφωνα με το ΠΔ 294/88.


Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ολοκληρωμένη κατάρτιση των εκπαιδευομένων στο γνωστικό αντικείμενο της Ασφάλειας και Υγιεινής της Εργασίας, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν άμεσα (μειώνοντας την αναγκαία προϋπηρεσία) να ασκήσουν τα καθήκοντα του Τ.Α. παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες συμβουλευτικές, σύνταξης μελετών (εκτίμησης κινδύνου, εκρηκτικής ατμόσφαιρας, πυρασφαλείας), εκτελώντας μετρήσεις βλαπτικών παραγόντων, και επιθεωρήσεις των εργασιακών χώρων.


Η επιτυχής ολοκλήρωση του σεμιναρίου επιτρέπει στους πτυχιούχους ΤΕΙ να ασκήσουν τα καθήκοντα του Τεχνικού Ασφαλείας σε δύο (αντί πέντε) έτη από τη λήψη του πτυχίου τους (Νόμος 3144/2003, άρθρο 9, §8).


Λεπτομέρειες, στο συνημμένο και στη σελίδα http://ikaros.teipir.gr/semtex/index.htm


afisa.jpg